Tuesday, April 13, 2010

Belgian Waffle in Philly


Aku jarang cerita pasal makanan dalam blog aku. Tah lah. Mungkin sebab dah berlambak sangat yang cerita pasal makan dan sejak aku mula diet, aku dah kurangkan aktiviti makan dalam kuantiti yang banyak dan lupa dunia.

Kecuali makanan tu special.


Baru-baru ni, aku dan my loyal side kick, orang rumah aku teringin nak makan Belgian Waffle selepas tertengok dalam rancangan Food Network. Nampak macam sedap.

Jadi wife aku googlekan dan cuba carik the best belgian waffle di Philadelphia. So dapat jugak la 3, 4 recomendation for few places in downtown. So we decided to try one at Bonte Cafe at Walnut & 18th St.


So the next day, dengan bersemangatnya both of us tunggu bas to the downtown for a sake of having the waffles as our breakfast.

The cafe is not bad, located in the basement of an old building. So dgn keadaan blurred, tak tau what to order, we just asked the cashier what is the best waffle they got.


So kita org order the special belgian waffle breakfast for my wife and aku order the one with ice cream on the top.

The taste? Very nice, just like other waffle but it's more fluffy and tasty with cinamon. Makan satu dah kenyang.


Lepas makan, aku & wife buat sikit post eating discussion and we agreed it's not that out of this world sedap tapi pelik bila tengok dalam tv, semua nampak sedap.

Well I guess, kalau dah lidah Melayu + Cina, memang tak boleh blah sangat makanan org putih. But it's a good experience though. We will try again next time. Perhaps at other diner.

9 comments:

  1. telan aek liur mek aih..nyaman eh..sesame ya kah?

    even lmk kt cnun..still x feel ka makan org puteh? hehehe

    ReplyDelete
  2. wahhh...nyaman eh...nok ada eskrem atas mok mek..
    ada cinamon mek x suka..eee..pelik asa..hehehehe....

    xsilap mek asa sigek kedey d hopoh ada jual waffle juak ada eskrem on top...nyaman!!!!

    ReplyDelete
  3. Vivian

    Aok, nya engkah bijik bijan aka sesame. Walaupun dah lamak di sitok, kmk duak tetap cepat nyeluak mkn mknn org puteh sitok. Sik dpt di adjust agik kali lidah tok.

    ReplyDelete
  4. Flo

    Nyaman aih. eskrem ya pun nyaman. sitok mostly nya pun waffle ada cinamon.

    Waffle kat hopoh ya kmk biasa beli surohnya engkah madu & mentega kacang. bungkus lam pestik, kakya mkn sambil nereb keta balit rmh haha

    ReplyDelete
  5. Yo Fleece, Waffle - waffle jugak, tp yg bes kat sini boleh belajar cakap Sarawak :)

    ReplyDelete
  6. Zen

    How are you doing foxylady? =))
    Yeap, the fastest way to learn linguastic is by practice. and you can learn n practice bhs sarawak in my blog, gratis!

    ReplyDelete
  7. Adi

    Layan pok. tp mun dimkn bnyk gilak, boleh mukaq juak tam nya hahaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails